26 - 04 - 2024

Belbeef nieuwsbrief - April 2024

Nieuwe Belbeef website en Duurzaamheidsmonitor.

De Belbeef website, een nieuwe look om de Belbeef Standaard te ontdekken!

Belbeef is verheugd de lancering van zijn nieuwe website te kunnen aankondigen. De site werd gemoderniseerd om u een aangenamere en meer intuïtieve browse-ervaring te bieden.

  • Lees alles over de Belbeef Standaard en certificering;

  • Vind gemakkelijk toegang tot het Belbeef-portaal, de ondersteunende documenten bestemd voor elke schakel en de deelnemende operatoren;

  • En neem een kijkje bij de inzet van Belbeef rond thema’s als voedselveiligheid, traceerbaarheid, dierenwelzijn en duurzaamheid.

www.belbeef.be

Of u deze site nu raadpleegt op uw computer, tablet of GSM, u zal ongetwijfeld de mooie beelden van runderen, mensen en vlees waarderen die ons ter beschikking werden gesteld door verschillende spelers in de Belgische rundvleessector. 

Als u vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@belbeef.be of gebruik het contactformulier op de website!

We wensen u veel leesplezier! 

Een waardevol instrument voor het communiceren van de duurzame praktijken die momenteel reeds worden toegepast op de Belgische vleesveebedrijven: de Belbeef duurzaamheidsmonitor!

Vandaag de dag is er veel te doen omtrent duurzaamheid. Het is een containerbegrip en wordt te pas en te onpas gebruikt. Terzelfdertijd is het voor veehouders een uitdaging om hun stem te laten horen over de realiteit van hun dagelijkse werkzaamheden, onderbouwd met cijfers. Om die reden werd specifiek voor de Belgische vleesveehouderij de Belbeef duurzaamheidsmonitor in het leven geroepen. Al sinds 2019 wordt deze solide en eenvoudige tool door de deelnemende veehouders gebruikt om aan te geven welke initiatieven ze reeds toepassen op hun bedrijf.

Dus, beste veehouders, wij doen een warme oproep om de nodige tijd te nemen de duurzaamheidsmonitor volledig en waarheidsgetrouw in te vullen, zodat u actief kan bijdragen aan een goed onderbouwde communicatie over duurzame praktijken in de rundvleesproductie in België!

Wanneer u in uw Belbeef producentenportaal via het tabblad "duurzaamheidsmonitor" klikt op “voeg duurzaamheidsmonitor toe”, dan worden automatisch de eerder aangevinkte initiatieven overgenomen. Toch is het noodzakelijk de volledige lijst te doorlopen, aangezien er sinds de herziening van de monitor in 2023, nieuwe initiatieven zijn bijgekomen, en andere verdwenen of anders geformuleerd zijn. Als u zich dus beperkt tot een kopie van de voorgaande, zal het aantal aangevinkte initiatieven dalen, wat een positieve communicatie onmogelijk maakt. We danken u alvast voor uw tijd bij het invullen!